Saaremaa Meistrivõistlustel selgusid parimad ratsutajad

Sellel nädalavahetusel jätkus Saaremaa Suvekarikas 2020 II Etapp, kus ühtlasi selgitati välja ka Saaremaa Meistrivõistluste tiitel. Suvisel laupäevasel päeval toimus Saaremaa RSK poolt korraldatud meistrivõistlused, kus selgitati välja parim poniratsanik ja ratsanik. Arvestust peeti 90cm ja 110cm klassis.

1. klassis, kus võisteldi puhtusele ja kiirusele ning kõrguseks 75cm läks starti 29 osalejat, kellest 21 said tulemuse kirja. Kindlasti ei olnud tänane võistlus kergemate küllast, kuna rohi oli õrnalt niiske, pidid ratsanikud olema eriti ettevaatlikud ja arvestama, et hobuse pidamine ei pruugi olla nii hea. Sellest hoolimata oli võistlus tasavägine ning kellel oli täna õnne ja hobune tegi koostööd sai võiduka lõpuni. Sellest ka alustame. 75cm takistuses sai esikoha Saaremaa RSK all sõitev võistleja Kairi Lonks hobusel Western, kes sai kirja aja 41.31. Teise koha teenis auga välja Roberta Uusmaa klubist RSK KRT, hobusel Red Rose ajaga 42.79 ning kolmanda koha omanik on samuti klubist Saaremaa RSK, Marisa McCourt hobusel Magnum, aeg 43.83. Neljanda koha omanik Kristiina Järvik hobusel Primadonna sai ajaks 46.80. Viienda koha sai meie naaber saarelt MTÜ Hiiumaa RSK all sõitev Helisa Tartu, kelle aeg 47.72 ning kuuenda kohaga pidi seekord leppima Saaremaa RSK võistleja Miia Põder hobusel Tebiitha, ajaga 47.85. Eelmisel etapil näitas Miia samas klassis kolmandat aega.

Minnes edasi järgmisesse klassi, kus võisteldi kõrgusele 90cm, valiti välja Saaremaa Meistrivõistluste parim poniratsanik kelleks on Heti Anett Aksalu klubist Saaremaa RSK ning hobusel Red Rose – Palju Õnne. Tema aeg põhiparkuuris 65.16 ning ümberhüpetel 35.36. Meistrivõistluste arvestuses teise koha sai Kerli Malm hobusel Wiktooria samuti klubist Saaremaa RSK ning tema aeg põhiparkuuris 60.45 ning ümberhüpetel 38.01, siit teeniti ka 4 karistuspunkti.

Meistrivõistluste arvestuses kolmanda koha omanik on samuti klubist Saaremaa RSK, Miia Põder hobusel Tebiitha, saades põhiparkuuris ajaks 57.96 ning teenides siit 8 karistuspunkti ning ümberhüpetele ei pääsenud. Tulles tagasi 2. klassi arvestuse juurde siis esikoha sai Eeva Helga Kupits hobusel Packeta. Tema aeg põhiparkuuri 59.60 ja ümberhüpetel 30.11. Teise koha omanik on Angela Leppik hobusel Rehto ajaga põhiparkuuris 62.02 ja ümberhüpetel 30.98. Kolmanda koha noppis siin Teele Talts naaber saarelt Hiiumaalt hobusel Thank you aegadeks põhiparkuuris 60.83 ja ümberhüpetel 31.38.

Kolmandas klassis kõrgusel 110cm toimus samuti tugev heitlus, kuna siin kuulutati välja parim ratsanik Saaremaa Meistrivõistluste arvestuses 2020, kelleks on Luise Vevers klubist Saare RK ning hobusel Ruudi. Palju palju õnne. Tema aeg põhiparkuuris 70.38. Teise koha meistrivõistluste arvestuses sai Marie Adele Abel hobusel Rolex ning tema klubiks Saaremaa RSK. Aeg põhiparkuuris 62.17, kus kahjuks teenis 4 karistuspunkti. Kolmanda koha sai meistrivõistluste arvestuses kirja Mari-Ann Udeküll hobusel Ruvina VD Weretherbach Z ajaga 67.71, teenides samuti 4 karistuspunkti.

Viimases ehk neljandas klassis võisteldi kõrgusele 120/130 cm, kus puhtus ja kiirus oli oluline. Sel korral tegi puhta soorituse Maris Suuster hobusel Quansar Z ajaga 72.31. Luise Vevers hobusel Ruudi pidi seekord leppima teise kohaga saades karistuspunkte 9 ning tema aeg 94.24. Kolmanda koha omanik sai ka esindada uuesti uhkusega MTÜ Hiiumaa RSK klubi, kui hobusega Thank you teeniti välja esikolmikus kaks kohta ning kolmanda koha aeg 90.20 ning karistuspunkte tuli 12.

 

Ilusat nädalavahetuse jätku ja kohtume jätkuvalt uutel võistlustel.