Kõrusel peeti Saaremaa Suvekarikas 2020 I Etapp

Viiruse levik on taandunud ja aeg on ratsavarustus tolmu alt välja kiskuda. Täna 5. juulil seda ka tehti, kus peeti maha Reinu Ratsatalus üks korralik mõõduvõtmine neljas erinevas klassis. Olenemata sellest, et mõned kuud, kus trennide tegemine oli raskendatud, suutsid võistlejad näidata üllatavalt häid aegu, olles omavahel tihedas konkurentsis.

Esimeses klassis võisteldi kõrgusele 75 cm, mille võitis Saaremaa Ratsaspordiklubi all võistelnud Therese Käen hobusel Mon Ter ajaga 47,31. Teise koha teenis auga välja Heti Anett Aksalu hobusega Red Rose, kaotades Theresele vaid 7 sajandiku. Aeg 47,38. Kolmanda koha võttis Miia Põder hobusega Tebiitha, aeg 54,15.

Siit edasi minnes järgmisesse klassi, kus võisteldi juba 90 cm kõrgusega, kus tegemist oli kahefaasilise rajaga, näitas parimat aega Saare Ratsakeskuse ratsutaja Maria Anett Allikveer hobusel Erle, kus tema 1. faasi ajaks oli 47,12 ning 2.faasi ajaks 23,72. Temast vaid mõned sekundid jäi maha Saaremaa Ratsaspordiklubi võistleja Kairi Lonks hobusel Western, aegadeks 1. faasis 46,67 ja 2. faasis 30,65. Kolmanda kohaga pidi siin paraku leppima 1. klassi võitja Therese Käen hobusel Mon Ter aegadega 49,07 ja 31,19.

Kolmandas klassis võtsid mõõtu omavahel 5 võistlejat, kus nimelt tuli hüpata üle kõrgusest 110 cm. Samuti oli tegemist kahefaasilise rajaga ning siingi suutis klassi võitu näidata Maria Anett Allikveer hobusel Erle. Tema aeg 1.faasis 50,37 ja 2. faasis 26,34. Teise koha noppis Marie Adele Abel hobusel Rolex aegadega 53,62 ja 31,40. Kolmanda koha sai Eeva Helga Kupits hobusel Packeta, kes kahjuks teise faasi läbimisel teenis 4 karistuspunkti. Tema aeg 55,69 ja 28,19.

Viimases neljandas klassis oli kõrgus juba muljetavaldav 120/130 cm, kus head sõitu näitas Marie Adele Abel hobusel Rolex võttes võidu ajaga 65,57. Karistuspunkte sellelt võistlusklassist ei saanud ning edestas sellega vastast 30 sekundiga. Teise koha haaras üheksa karistuspunktiga endale Eeva Helga Kupits hobusel Packeta ajaga 95,82. Kolmas koht küll hüppas kõrgust 130 cm, kuid kahjuks tema kogus karistuspunkte 13, mille tõttu langes kolmandaks. Aeg temal 80,03